duminică, 14 martie 2010

Vechituri

Zbucium



Străzi adormite şi pustii,

Parcuri de mult adormite,

Sufletul meu aşteaptă să vii

Călcând pe frunze ruginite.


Pe banca primului sărut

S-a aşternut uitarea.

Eu te-aştept iar, ca la-nceput,

Sperând s-auzi chemarea.


Cad pradă gândurilor gri,

Iar umbrele spre nori mă poartă.

E-o noapte-n care nu poţi şti

Luna de-i vie ori moartă.


De ce nu vii? De ce n-apari?

Oare s-a stins amorul?

Oh, suflet drag, nu mă lăsa!

Căci mă ucide dorul!

14 comentarii:

  1. asta e frumoasa. ar merita sa fie intr-un manual de romana:P vezi ca la "E-o noapte-n care nu poţi şti" e sti cu 2 de "ii", pt ca e negatie:P
    have a nice day

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a placut. :)

    Din cunostintele mele, tocmai pentru ca este la negativ se scrie cu un singur "i", dar ca sa fiu sigura o voi intreba maine pe profesoara mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta-mi amintește de perioada inocenței, când eram un romantic incurabil și scriam numai poezii în genul ăsta, în care iubeam prin parcuri, bulevarde, lacuri ș.a.

    frumoasă poezie, versurile curg lin și-ajung în suflet. felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cunosc sentimentul. De altfel, poezia e scrisa in perioada in care si eu eram asa...

    Ma bucur ca ti-a placut. :) Ti-am citit si eu blogul si am fost placut impresionata. E bine de stiut ca in Campina mai exista si oameni de valoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar cum, Câmpina a fost un oraș plin de oameni de valoare... E drept că de când orașul s-a tehnologizat atât de mult și a devenit un oraș bancar (deși acum și băncile au căzut), Câmpina nu prea a mai știut ce-s alea artă și valoare. Totuși, s-au publicat antologii literare, și-ți pot spune cu mare bucurie că-n orașul ăsta se scrie intens, în ciuda vremurilor în care trăim. Intră aici: http://transliricul.blogspot.com/2009/05/intrezariri.html și aici: http://www.edituraetnous.eu/LANSARE-CARTI.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Citisem despre volumul pe care l-ati scos. Felicitari! E un lucru minunat ca ati reusit sa faceti asta. In ziua de azi, literatura nu inseamna mare lucru, dar se pare ca mai exista oameni care ii sunt dedicati.

    Nu contest ca oameni de valoare AU FOST, dar in ziua de azi... Sa fim seriosi! Generatia noastra e atrasa de alte lucruri :-j

    Poate ar trebui sa formam un cenaclu sau ceva de genul asta, cred ca ne-ar ajuta sa ne formam si sa ne perfectionam. Pentru ca, fiind tineri, trebuie sa ne ajutam intre noi, altfel prea putini ne iau in serios.

    RăspundețiȘtergere
  7. Generația noastră știe să creeze, chiar dacă unul din douăzeci fac asta (bine...poate că ar trebui să fiu mai exigent cu raportul ăsta, având în vedere că sunt și destui care creează pentru atenție sau pentru că vor să se numească „artiști”). Deci literatură se face, ba chiar cunosc persoane care scriu într-un stil absolut genial.

    Un cenaclu știu că era și în Câmpina, nu știu dacă mai există. Oricum, dacă trebuie să ne ia cineva în serios, aceia sunt cei de la putere, pentru că ei sunt cei care consideră că arta scrisă nu e ceva important (acum câțiva ani chiar fusese eliminată secțiunea artelor scrise din ministerul culturii și cultelor).

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad ca tu esti mai optimist in privinta generatiei noastre. Eu sunt cam dezamagita.

    Nu am auzit de nici un cenaclu pana acum, dar probabil nici nu aveam de unde, pentru ca la mine in liceu nu sunt anuntate decat anumite persoane cand au loc evenimente de genul.

    RăspundețiȘtergere
  9. „creaţie literară (Cercul literar «Geo Bogza»: atelier de scriere creativă, cenaclu literar); se editează publicaţia culturală lunară «Revista Nouă» - ediţie electronică http://revistanoua.50gigs.net - redactor-şef Florin Dochia; «Revista Nouă» este membră a Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER) şi a Asociaţiei Revistelor şi Publicaţiilor Europene (ARPE)”. Asta e la casa de cultură. Toată treaba e dacă mai există. http://www.primariacampina.ro/casa_cultura.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru informatii. O sa incerc sa aflu daca mai exista, dar am asa o senzatie ca nu...

    RăspundețiȘtergere
  11. N-ai pentru ce. Să mă anunți și pe mine dacă descoperi ceva.

    De curiozitate: locuiești în Câmpina? Și unde înveți? Dacă sunt prea indiscret nu trebuie să răspunzi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am intrat pe site-ul lor si vad ca prezinta si un numar de anul acesta. Dar nu gasesc nici o adresa de contact sau o adresa la care sa poti trimite lucrari. Uite link-ul: http://dochia.bravepages.com/revista_noua/prima_pagina_2010.html

    Nu locuiesc, doar invat in Campina. La Grigorescu, ultimul an, filologie :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Aha. Cunosc câteva colege de-ale tale. Am aruncat o privire pe site, dar trebuie să ies, mâine îl studiez mai în detaliu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sper sa gsesti ceva informatii utile.
    Noapte buna! :)

    RăspundețiȘtergere